Carnival

Overvejer du at købe Carnival Aktier? Så kan du læse meget mere om virksomheden herunder og blive klogere på om det er den rigtige virksomhed for dine penge.

Carnival cruise, er en international virksomhed, med speciale i krydstogtrederi og rejser. Virksomheden råder over 24 store krydstogtskibe, og sejler ture som varer alt imellem 2 dage og 30 dage, med afgang fra alle kyster i USA. Deres ture går blandt andet til Mexico, Alaska, Bahamas, og deres mest populære tur, er til de Caribiske øer. Carnival har også aktiviteter i Australien og de omkringliggende lande. Så hvis du har været eller vil på et krydstogt, så er der stor chance for at du sejler med et af deres skibe.


Virksomheden blev grundlagt i 1972 af Ted Arison, og de første sejladser skete med skibet Mardi Gras, og sejlede fra Miami USA, og allerede i 1975 havde firmaet så stor succes, at de investerede i endnu et skib, og derfra gik det hurtigt med at få skabt et imperium af krydstogtskibe. I 1998 fik Carnival bygget et af de største skibe til søs, nemlig ”paradise”, skibet kostede 300mio. Dollars og havde en enorm længde på 260 meter, og 13 dæk. Det kunne sejle knap 25 knob (41km/t) og havde en kapacitet på 2040 passagerer, og 920 ansatte ombord.


efter virksomheden blev større og større, og de nye og store skibe kom til, steg omsætningen også, og i 2021 omsatte virksomheden for 1.8 Mia USD, og har 40.000 ansatte over hele kloden.
Hvis du kunne tænke dig at investere i aktier, eller kryptovaluta, så kan du inde på aktierdk.dk læse mere om aktier og platforme. Her kan blandt andet nævnes Nordnet og Saxo investor som begge er danske platforme, der tilbyder handel på forskellige børser verden over.

De indberetter selv SKAT ved tab og gevinst, så her skal man bare tjekke at tallene stemmer. Der kan også nævnes Etoro som er en udenlandsk platform, som udover investering i aktier, også tilbyder investering i kryptovaluta. Etoro er billigere at investere på end fx saxo og nordnet, da de har en meget lavere kurtage, men de indberetter dog ikke til SKAT, så her skal man selv taste sine gevinster og tab ind.