Danskerne investerer fortsat i sølv

Mange investerer i dag i fysisk sølv eller via platforme. Men hvorfor er dette egentlig tilfældet?

Årsagen til, at mange investerer i sølv, er, at det er en relativt sikker investering (ikke i forhold til værdien, men på andre parametre). Sølv kan nemt handles og det er en af de få metaller, som ikke kun er værdifulde, men også anvendes i produkter. Det er en meget efterspurgt ressource, og det betyder, at prisen på sølv ofte er stabil. Det er også en værdifuld investering, da prisen ofte stiger (tjek dette inden du investerer), hvilket gør det til et godt alternativ til andre investeringer.

Hvad er kurtagen på at investere i sølv?

Kurtage på investeringer i sølv afhænger af den platform eller det selskab, man bruger. Der er dog typisk en fast kurtage på mindre investeringer. Større investeringer kan have et rabatniveau, men man skal være opmærksom på ekstra omkostninger, der kan opstå som følge af køb og salg af sølv. Det er altid en god ide at tjekke de specifikke vilkår og betingelser for de platforme, man bruger, før man investerer. Det giver en bedre forståelse af kurtagen og eventuelle andre omkostninger, der er forbundet med investeringen. Bruger du eksempelvis populære platforme til at handle med ETF’er, så kan det være ekstra svært at finde ud af.

Dette bliver sølv brugt til

Sølv bruges til mange forskellige formål. Mest populært er det at bruge sølv som smykker og dekorative genstande, samt til udskæringer og trykninger. Sølv bliver også brugt i industrielle applikationer som ledninger, elektrisk kontakt, elektroniske forbindelser og brydere. Endelig bruges sølv som et industrielt katalysator i et stort antal kemiske processer. På grund af sine egenskaber er sølv et af de mest alsidige metaller på planeten, og det anvendes i mange forskellige brancher. Mange mener, at sølv “altid” kommer til at have en værdi netop på grund af disse egenskaber.

Vil du i gang?

Mange vælger at starte med fysiske sølvmønter, fordi man ikke skal af med mange penge, og så har man investeringen i hånden rent fysisk. American Eagle, Canadian Maple Leaf, Australsk Kookaburra og Britisk Britannia. Disse mønter er lette at handle og holdes i sikkerhed, da de er af guld eller sølv og er værdifulde. Hvis du vælger at investere i fysiske mønter, så sørg for, at du køber fra en autoriseret mønthandler (forhandler), da dette garanterer, at du køber den ægte vare.