Dyrt renovationsprojektet? – Sådan gør du

Når først indretningsprojektet går i gang, kan udgifterne gribe om sig. Selv det bedste budget kan skride, og så kan det pludselig knibe med finansieringen. Vi giver dig nogle lånetips, hvis du vil lappe hullerne i dit budget.


Det kan være svært at stoppe igen, når man først er kommet i gang. Boligindretning kan være en dyr fornøjelse, og man vil gerne have, at alt ser perfekt ud, når man først er gået i gang med projektet. Det kan hurtigt blive en dyr, økonomisk udfordring, hvor det kan virke som om, pengene ikke rækker lige så langt, som man havde forestillet sig. 


Alle kender nok følelsen af, at man brugte flere penge, end man regnede med på forhånd. Og hvad gør man så, hvis man ikke har hul i budgettet til at lukke hullerne? En af mulighederne kan være at tage et lån, så man kan være sikker på, at der er penge på kontoen, så man kan betale alle de faste udgifter. Blandt andet kan man besøge en låneguide, som eksempelvis Jubii.dk har lavet. Her bliver du vejledt i, hvad du har brug for at vide om kviklån, og du kan se, hvor du finder det billigste lån. 


Lån ikke mere, end du kan betale tilbage 

Det aldrig særligt sjovt at gå over budget, så man ikke selv kan betale ens fulde beløb. Men det betyder ikke, at man ikke kan rette op på situationen igen. Når du tegner et lån, betaler du udbyderen for, at du kan dele en større udgift op i mindre bidder. Det er selvfølgelig ikke en gratis service at låne penge, og derfor skal du betale både renter og gebyrer. Men hvis alternativet er at gå sulten i seng og have ubetalte regninger, er det måske ikke så dårlig en løsning. 


Der findes mange forskellige typer af lån, og det vigtigste er at finde et lån, som passer til ens egen økonomi. Det vil sige, at det er en god idé at vide, præcis hvor mange penge man har brug for at låne, og hvor meget man har råd til at betale tilbage hver måned. På den måde kan man sammenligne de forskellige lån med afsæt i de specifikke tal. Hvilket lån, som er billigst, varierer nemlig meget fra lån til lån. På den måde kan det billigste lån for mig, måske være det dyreste lån for dig.