En guide til det perfekte kontor

At have det perfekte kontor, kan gøre ens arbejde til en fornøjelig affære i stedet for noget frustrerende. Det er blevet påvist gang på gang, at de rigtige omgivelser kan øge produktivitet og humør.

Men hvordan skaber man lige et kontor, der bare siger spar to? Hvis du læser med her, så vil vi gå igennem de karakteristika et kontor skal opfylde, for at have den bedste effekt på arbejdsmoralen som mulig.

Ordentlighed og struktur

Et kontor skal helst være et sted, man gerne vil være. Og det er det sjældent, hvis det er rodet eller sjusket sat op. Når man leder efter en kuglepen, skal hente nogle papirer eller printe noget ud, så gider man ikke skulle bruge 5 minutter på sådan nogle simple opgaver.

Design dit kontor, så alle vigtige ting og redskaber er inde for rækkevidde, så du hurtigt kan tage dem og stille dem væk igen. Du kunne for eksempel købe et rullebord i rustfrit stål, hvor du har redskaber som kuglepenne, blyanter, papir, hæftemaskiner etc. Så kan du trække det til dig og skubbe det væk, når du har brug for det.

Personlighed og interesser

Et kontor behøver ikke at være indrettet udelukkende arbejdsrelateret. Et kontor skal helst kunne fylde dig med inspiration og velbehag. Så gør endelig plads til personlige ting på hylderne. Det kan være billeder af familien, plakater og små nipsting, der har med din hobby at gøre.

Det gør nemlig kontoret til et velkommende rum, der ikke bare er fokuseret på dit arbejde. Det gør det til dit eget rum, hvor du også kan finde fred i hverdagen.

Design uden forstyrrelser

Når man sidder og arbejder meget fokuseret, så er det sidste, man ønsker sig, forstyrrelser. Ting der kan tage dit fokus væk fra dit arbejde, er som regel sult, tørst, træthed i kroppen osv.

For at undgå det, kan du købe et minikøleskab. Her kan du putte madvarer ind som brød, pålæg og drikkelse. Så slipper du for at skulle gå ud i køkkenet og bryde dit fokus.

Træthed i kroppen kan afhjælpes af løbebånd eller en motionscykel. Når du har siddet for længe, kan du bare rejse dig, bruge et kvarter på at motionere, og komme i gang igen. Så holder du dit fokus skarpt samt din krop stærk.

Et godt kontor afhænger af, hvor praktisk og behageligt det er. Med forslagene i denne artikel, burde du kunne skabe det perfekte kontor.