Hækling for begyndere: Hvordan man holder garnet og krogen

Når du er klar til at begynde at hækle, skal du vide, hvordan du skal holde garnet og nålen. Det kan være lidt svært i starten, men med lidt øvelse får du styr på det.

For at holde garnet skal du vikle det rundt om fingrene en eller to gange. Sæt derefter nålen ind i løkken af garnet og træk den igennem. Når du har en løkke garn på nålen, er du klar til at begynde at hækle!

For at holde nålen kan du enten holde den som en blyant eller som en hæklenål. Uanset hvilken måde der er mest behagelig for dig, er det fint. Du skal bare sørge for, at du komfortabelt kan vikle garnet rundt om nålen, og at nålen kan bevæge sig frit.

Nu hvor du ved, hvordan du skal holde garnet og nålen, er du klar til at gå i gang med at hækle! Øv dig i at lave nogle grundlæggende masker, og før du ved af det, er du en ekspert i hækling.

Hvordan man laver en Chain Stitch

Det første skridt i næsten alle hækleprojekter er at lave en luftmaske (forkortet CH). For at gøre dette skal du blot vikle garnet rundt om din nål og trække det gennem løkken på nålen. Så er der lavet en luftmaske! Fortsæt, indtil du har den længde luftmasker, du har brug for til dit projekt.

For at øve dig skal du lave en grundkæde på 10 masker. Derefter hækler du enkeltmasker i hver maske på tværs af rækken. Når du når til slutningen, vender du arbejdet og hækler enkeltmasker i hver maske på tværs igen. Fortsæt, indtil du er fortrolig med bevægelsen med at hækle en række enkeltmasker.

Nu kender du de grundlæggende trin for at holde garnet og nålen, lave en luftmaske og hækle en række enkeltmasker. Du er klar til at starte dit første hækleprojekt!

Du kan også hækle gaver til andre. Vil du gerne bare købe gaverne i stedet for, kan du fx finde gave til 60 års bryllupsdag her. Det er nemt og hurtigt, og det sparer dig for en masse tid.