Har design noget at sige for arbejdsudstyr?

Design er noget, der efterhånden forfølger os i så godt som alle sammenhænge, men er der nogle, hvor det ikke gælder? Her skal vi kigge lidt nærmere på, om design også er en kategori, der er gældende, når man skal vælge det helt rigtige arbejdsudstyr. Det kan du læse mere om her.  

Hvad tænker man på, når man skal vælge arbejdsudstyr? 

Design er måske ikke det første du tænker på, når du skal vælge arbejdsudstyr, men det betyder ikke nødvendigvis, at det er en irrelevant faktor. Der er nemlig mange eksempler på at godt design og funktion, er noget, der hænger tæt sammen. Derfor er det først og fremmest kvalitet man skal tænke over, når man skal vælge ud det helt rigtige arbejdsudstyr.  

Det er dog ikke sådan, at design og kvalitet ikke går hånd i hånd, for det er vel sådan i mange tilfælde, at godt designede produkter også er nogle, hvor der er lagt meget tanke og arbejde i. Det gælder fra alt fra møbler til arbejdstøj, og det gælder faktisk også for ting som værktøj. 

Det man imidlertid skal tænke over er, at design kan være mange forskellige ting. Det er ikke sådan, at design er lig med stil. Design kan være tidløst, og ikke altid nytænkende, flot eller innovativt. Design kan også i mange tilfælde være tæt forbundet med funktion, så man har mulighed for at købe veldesignede produkter som værktøj, der også er flotte og har en form for æstetisk værdi.  

Design kan også handle om brugeroplevelsen, altså hvor godt en ting er designet for at det skal passe perfekt i din hånd, eller sømløst kan klare flere funktioner. Derfor er det måske vores begreb om design vi skal lægge lidt på hylden, når man skal vurdere om design har noget at sige for arbejdsudstyr som værktøj og arbejdstøj, for det er klart det har det. Det skal bare tænkes funktion ind i  designtanken, og ikke udelukkende forbindes med noget, der er et dekorativt objekt.  

Hvad skal man vælge? 

Hvis man gerne vil have arbejdsudstyr og værktøj, der er godt designet, så skal man kigge lidt på kvaliteter, der er af kvalitet, og som holder i lang tid. Det er ikke bare tøj og værktøj man skal fokusere på, men også på beskyttelsesudstyr. Det er nemlig ufatteligt vigtigt, at man sørger for god beskyttelse, når man skal arbejde på et projekt, der for eksempel kræver at man bruger spidst eller tungt værktøj. Da er det vigtigt at man har gode maxiflex arbejdshandsker, der sørger for god komfort, flot design, god beskyttelse og fantastisk bevægelsesfrihed. Det er nemlig irriterende, når udstyr som handsker eller værnebriller virker begrænsende på den opgave man skal udføre.  

Med maxiflex handsker, så kan du klare enhver opgave med god beskyttelse, og du får et velfungerende produkt, der samtidigt er godt designet. Her går nemlig form og funktion hånd i hånd, og det er dette du skal have i tankerne, når du skal finde det helt rigtige arbejdsudstyr, men fremdeles er optaget af design.