Har du styr på julebagningen? Her er 7 idéer der kan inspirere 

Julen nærmer sig og det betyder det er tid til at få styr på bagningen! Uanset om du er på udkig efter noget festlig inspiration eller bare vil være på forkant, så har vi styr på det.

Her er 7 idéer til at komme i gang:

1. Peberkagehuse

Peberkagehuse er en juleklassiker! Hvis du føler dig ekstra festlig, hvorfor så ikke prøve at lave en peberkage landsby?

2. Julekager

Der findes så mange forskellige typer julesmåkager – fra peberkager til sukkerknas og shortbread. Vær kreativ, og prøv forskellige opskrifter af!

3. Frugtkage

Frugtkage er en deling af julekagerne – nogle elsker den, andre ikke så meget. Hvis du hører til dem, der elsker frugtkage, skal du sørge for at bage en (eller to!) i forvejen.

4. Chokolade julekage

En chokoladejuleblok er den perfekte dessert for chokoladeelskere! Den er fyldig, overdådig og festlig på samme tid.

5. Pecan tærte

Pecan pie er en klassiker fra Syden og et must-have i juletiden. Server den med flødeskum eller is for at få en virkelig dekadent oplevelse.

6. Eggnog

Eggnog er en festlig drik, der ofte serveres omkring juletid. Hvis du føler dig eventyrlysten, hvorfor så ikke prøve at lave din egen?

7. Varm chokolade

Der er intet bedre end at hygge sig med et krus varm chokolade på en kold vinterdag. Tilføj nogle skumfiduser eller flødeskum for at gøre det til en ekstra godbid!

Gør julebagningen nemmere med de rette køkkenredskaber

Lige så meget som julebagning kan være en hyggelig og festlig opgave, så kan den også være en smule stressende. Gør det lettere for dig selv ved at have de rigtige køkkenredskaber ved hånden.

Her er et par ting, du skal bruge:

  • En mixer af god kvalitet
  • Målebæger og skeer
  • En række forskellige bageforme
  • Et ovntermometer
  • En kagerulle
  • Udstikkere til kager

Husk køkkenmaskinen

Invester i en køkkenmaskine og lad den lave dejen for dig. En køkkenmaskine har mange fordele. Du kan f.eks. bruge den til andre opgaver som at hakke grøntsager eller lave saucer. Men i juletiden er det bedste ved den, at den kan gøre hurtigt arbejde med al den kagedej! Så undgår du at få mel over hele bordpladen og laver et rod.

Få børnene involveret

Bagning er en fantastisk aktivitet at lave sammen med børnene! De vil ikke kun elske at spise det færdige resultat, men de vil også have det sjovt at rode i køkkenet. Sørg bare for, at du holder nøje opsyn med dem, især når du bruger varme ovne eller skarpe redskaber.

Nu hvor du har fået lidt inspiration, er det tid til at komme i gang med at bage! Med de rigtige redskaber og lidt inspiration er du godt på vej til at få succes med din julebagning i år!