Sådan gør du kloakarbejdet mere effektivt

Hvis man er indehaver af hus, er det vigtigt at gøre en løbende indsats for at vedligeholde kloakken. Hvis ikke dette gøres regelmæssigt, vil man kunne opleve lugtgener og i værste tilfælde ødelæggende fugtskader. Læs med, og bliv klogere på hvordan du effektivt kommer kloakarbejdet til livs. 

Rensning af kloak er blandt mange et overset rengøringsprojekt, der først opdages når det er forsent. Skrider man ikke til handling i god tid, vil man kunne opleve fatale skader der kan ødelægge huset både indvendigt og udvendigt.  

Rengøring af kloak og brønde 

Rengøring af kloak og brønde kan hurtigt blive et omfattende rengøringsprojekt. Formår man dog at gøre det løbende, vil det hurtigt kunne overstås. Grib derfor gummihandskerne og få det overstået allerede i dag. 

Du tjekker din kloak ved at fjerne dækslet med hjælp fra enten en metalstand eller krog. Herefter skal kloakken eller brønden rengøres og fjernes fra sten, kalk, beskidt og snavs. Dette kan gøres ved hjælp af en kanalspuleslange som særligt egner sig til rensning af kloak. En kanalspuleslange er en letvægtsslange og gør den derfor nem at håndtere, således at man kan komme grundigt rundt i alle hjørner og kanter.  

Dette sker hvis du ikke vedligeholder 

Hvis du glemmer at rengøre kloakken løbende, kan der opstå skader indvendig, der vil gøre det nødvendigt at kontakte den lokale kloakmester. Yderligere kan en beskidt kloak, forårsage tilstopning, der udover at give oversvømmelse også kan vise sig ved stigende vand i toilettet. 

Kloakken påvirker alle afløb i huset og vil derfor hurtigt skabe gener hvad end det er på badeværelset eller i køkkenet. Oplever du derfor tilstopning eller pludseligt lugtgener, og det formentlig kloakken der skaber problemer. Hvis blot kloakken spules grundigt jævnligt, vil kloakarbejdet blive effektivt, og rengøringen overstås på blot få minutter.