Spar penge og CO2 med LED-lys

Vil du gerne hjælpe klimaet og samtidig spare en ikke ubetydelig sum på elektricitet? Så skal du skifte de klassiske glødepærer ud med LED-lys. Læs mere om de lysende fordele her! 

LED-lys er trendy af flere forskellige grunde. For det første er det et hit for klimaet, fordi LED er en hel del mere bæredygtigt end fx glødepærer eller halogenpærer. Samtidig har det også en økonomisk fordel, der kommer til at gavne dig selv, fordi du får nedsat dit elforbrug en hel del.  

Hvor kan jeg købe LED-lys? 

Du kan købe LED-lys i et utal af forskellige varianter og til praktisk talt alle steder, hvor du har brug for lys. Der er mange muligheder for at skræddersy det perfekte udvalg af LED-lys online, fx på easy-light.dk. Og du kan få alt fra cykellygter, til lys til bilen og lys i hjemmet. 

LED kan altså bruges til stort set alt, men hvis du alligevel er i tvivl om, hvorvidt det også kan dække dit behov, kan det være et godt råd at ringe til udbyderen. Som regel kan du få kyndig vejledning ud, og du kan også få et fif eller to til, hvordan du indretter dekorativt med LED-lys. 

Fordelene ved at bruge LED 

Der er som sagt mange fordele ved at bruge LED, både klimamæssige og økonomiske. Disse fordele skyldes alle sammen det simple faktum, at LED-lysene har et ganske lavt strømforbrug. Diodelysene er dermed energibesparende, og derfor får du bedre klima-samvittighed, men også en lavere elregning.  

Desuden er LED-lysene langtidsholdbare i forhold til andre lyskilder, og de er også mindre brandfarlige. De bliver nemlig langt fra lige så varme som fx en glødepære, der faktisk producerer hele 90% overskudsvarme og kun 10% lys.