Tillid er det vigtige i et forhold – se hvordan du gør her

Tillid er ikke altid det nemmeste og ofte en faktor som kan have rigtig stor påvirkning i et parforhold. Læs mere om hvordan du arbejder på tillid i dit forhold og hvordan du kan spore dine tillidsmønstre tilbage til din barndom. 

Hvis du gerne vil opbygge et stærkt og solidt forhold, er der nogle helt grundlæggende kerneværdier som kan hjælpe dig godt på vej. Måske du befinder dig i en situation hvor du har svært ved at binde dig, men egentlig ønsker et forhold, så er tillid nok syndebukken i denne ligning. Det kan også være at du står i et forhold med meget jalousi. Byggestene til jalousi er mangel på tillid og det er helt klart værd at arbejde på tilliden mellem jer. 

Hvis du står i et parforhold som er præget af jalousi og mistillid kan du stille dig selv et spørgsmål. Hvorfor er jeg, eller min partner jalous? Og hvad er det der skaber en mistillid imellem os? Hvis man som person er meget usikker på dig selv, kan man have tendens til at projektere det over på sit forhold eller sin partner. 

Hvis du har brug for lidt tips til at opbygge din ydre selvtillid så tjek gutmann.dk ud.  Læs desuden om gode feriedestinationer på switzr.dk, hvis du måske føler at I trænger til at komme lidt væk. Du kan også få mere tillid i forholdet hvis du hviler mere i dig selv. Synes du at det er svært at føle dig sexet eller vil hjælpe din kæreste med noget fint undertøj, kan en god kemi i soveværelset også skabe en mere intim relation imellem jer. 

Kig tilbage på din barndom

Det lyder måske super cliché agtigt, og vi har jo set det klassiske udtryk ”daddy issues” i film som årsag til konflikter i livet utallige gange. Men der er altså noget om sagen. Ikke sagt at alle dine problematikker omhandler din far, men de år vi tilbringer med vores forældre, betyder helt utrolig meget. Flere og flere undersøgelser viser at man førhen har undervurderet den betydning forældre spiller hos børn allerede i en meget tidlig alder. Det vises altså at psykologiske aspekter som vores evne til at følelsesregulere, føle tillid, kommunikere om følelser og mange andre ting kan spores helt tilbage til barndommen.

Hvis du eller din partner derfor har store problemer med tillid i jeres forhold, er det altså værd at kigge tilbage til barndommen. Som barn søger man den kærlighed man lærer at kende som det aller første, nemlig den fra vores forældre. Det er her barnet føler sig trygt, elsket og værdsat. Små handlinger som kan tænkes ubetydelige sætter altså sine spor, både i hukommelsen, men selve nervesystemet ”gemmer” altså også på følelser fra barndommen. 

Har du fx svært ved at binde dig og åbne op til din partner, kan du have følt svigt i din barndom, som gør at du er mere tilbageholden nu. Har du jalousi, kan det være baseret på en ”jeg er ikke god nok” følelse fra barndommen. Bevidstheden om disse følelser og hvor de kommer fra, er det aller første, men benebrydende skridt til at opnå et stærkt forhold.