Tips til at tænke mere klimavenligt når du rejser

Der er flere og flere, der begynder at tænke i grønnere baner. Vi er i en klimakrise, og selvom det er svært selv at føle, at man kan gøre den store forskel, så er der alligevel mange, der gerne vil deltage aktivt og gøre sin del for at få et mere klimavenligt liv. De klimavenlige løsninger kan man såmænd også tage med sig, når man skal på ferie. Så det kommer der et par råd til herunder.

Vegetariske alternativer på restauranter og cafeer

En stor del af at være på ferie er for mange de gode spiseoplevelser, man får. Da man ikke har rugbrødsmadderne og sit eget køleskab som derhjemme, spiser man typisk de fleste af sine måltider ude, når man er på ferie. Her kan man altså prøve at gøre sin ferie mere grøn ved at afprøve nogle vegetariske muligheder, når man er afsted. For uanset hvilket land man rejser til, vil de helt sikkert have en masse gode og spændende muligheder for at afprøve plantebaseret mad – så det er bare med at prøve.

Overvej transporttypen

Transport er også noget, man kan overveje en ekstra gang, hvis man gerne vil gøre sin rejse mere grøn. Typisk vil man nemlig sige, at det er mere klimavenligt, hvis man vælger at benytte sig af offentlig transport som tog og bus, end hvis man vælger at flyve. 

Men det skal selvfølgelig ikke være ensbetydende med, at du skal have rigtig dårlig samvittighed, hvis du eksempelvis køber flybilletter Spanien – det er nemlig en del nemmere at flyve til Spanien end at tage bus eller tog, og hvis man så gør ferien i Spanien grøn ved eksempelvis at spise mere plantebaseret, er man stadig nået i mål med netop at tænke mere klimavenligt på sin ferie.

Udforsk genbrugsbutikker på feriedestinationen

For mange er shopping også en stor del af at være på ferie, fordi man gerne vil snuse rundt i nogle lidt andre slags butikker end dem, man har derhjemme. Her kan man altså overveje, om man på sin ferie udelukkende skal snuse rundt i genbrugsbutikker. Der er nemlig mange gode fund at finde i genbrugsbutikker, og så er det altså en af de mest bæredygtige måder, man kan shoppe på.