Vælg de rette bordplader til dit hjem

Valget af de rette bordplader i hjemmet er vigtigt, da de både skal være funktionelle, modstandsdygtige og praktiske, men selvfølgelig også være pæne og passe til stilen i dit rum. Forskellige materialer passer bedre til specifikke rum og anvendelser end andre, hvilket afhænger meget af deres egenskaber, f.eks. holdbarhed, vandresistens og vedligeholdelse.

Når du skal købe en ny bordplade til dit køkken, badeværelse eller bryggers, er det vigtigt, at du ikke kun tænker over bordpladens udseende, men også om den enkelte type bordplade er egnet til brug i dit rum. For da forholdene og anvendelsen i dit køkken, badeværelse og bryggers varierer, skal den ny bordplade også passe bedst muligt, så den holder sig flot og stærk længst muligt.

Typer af bordplader til forskellige rum og behov

Bordplader til køkkenet

Køkkenbordpladen er sandsynligvis den bordplade i hjemmet, der bliver brugt mest. Her er det vigtigt at vælge en bordplade i et solidt materiale, der kan tåle daglig anvendelse, påvirkning fra varmt og koldt, misfarvende mad- og fødevarer og meget andet. Men køkkenbordpladen er også en bordplade, som mange i høj grad vælger ud fra udseende, hvilket betyder at design og look også har stor indflydelse på dit valg.

I køkkenet er det ofte bordplader i massivt træ, laminat eller stål, som mange boligejere vælger, men andre typer er også populære, f.eks. granit og andre stenbordplader eller de særlige Dekton, Corion og Corestone.

Bordplader til badeværelset

Til badeværelset er der også mange flotte og funktionelle muligheder at vælge mellem. Det gælder bl.a. granit, marmor og keramik, men også laminat, komposit og massivt træ. Der er stort set frit valg på alle hylder, da de fleste typer af bordplader i et eller andet omfang er anvendelige på badeværelset.

I modsætning til bordplader i andre af hjemmets rum, er det dog utrolig vigtigt at vælge en badeværelse-bordplade, der kan modstå fugt og direkte påvirkning fra vand. Der findes selvfølgelig forskellige materialer og overfladebehandlinger, som er oplagte at vælge, fordi de giver øget beskyttelse og modstandsdygtighed mod netop fugt og vand.

Bordplader til bryggerset

En bordplade i bryggerset skal også kunne modstå mange forskellige opgaver og regelmæssig rengøring, men da de fleste anser bryggerset som mindre vigtigt end køkkenet og badeværelset, er den traditionelle løsning ofte at ’nøjes’ med en billigere bordplade, der dog stadig skal være praktisk og hårdfør.

I bryggerset skal bordpladen kunne håndtere groft arbejde og placering af vasketøjskurve eller andet, hvilket kræver en stærk og solid overflade. Så i bryggerset er rustfrit stål eller laminat gode valg med mange fordele.

Mange overvejelser til dit valg af bordplade

Ved køb af en ny bordplade til dit hjem, er det vigtigt, at du tænker over mange ting, som rummets udseende og stil, funktionelle og praktiske behov, samt hvordan du kommer til at bruge bordpladen.

Grad af vedligeholdelse og mulighed for reparation er også vigtige faktorer. Og endelig har budget også meget at sige for dit valg, da der selvfølgelig er en sammenhæng mellem pris og kvalitet. Så alt i alt er der mange ting at have med i overvejelserne, når du skal købe din nye bordplade. Men et godt sted at købe bordpladen er online, hvor du i høj grad kan få værdi for pengene.