Bedst i test: Bedste hækkeklipper i 2022 

Der findes mange hækkeklippere på markedet og det kan derfor være svært at navigere i, hvis man ikke har meget erfaring med en hækkeklipper eller viden på området. Denne vejledning er designet til at hjælpe dig med at sortere i mulighederne og træffe en informeret beslutning om, hvilken hækkeklipper der er bedst for dig. Vi gennemgår nogle af de vigtigste funktioner, du skal kigge efter, samt nogle specifikke modeller, som vi mener, er værd at overveje i vores test af hækkeklippere.

Når du skal vælge en hækkeklipper, er der et par ting, du skal huske på. For det første skal du overveje størrelsen og typen af hæk, du skal klippe. Hvis du har store, tykke hække, har du brug for en trimmer med mere kraft og en længere klinge. Hvis du derimod har mindre, sarte hække, kan du klare dig med en mindre kraftig trimmer med en kortere klinge.

Du vil også tænke på trimmerens ergonomi. Hvis du er nødt til at række højt op eller lavt ned for at trimme din hæk, skal du have en trimmer med et justerbart håndtag. Og hvis du skal trimme i lang tid, skal du kigge efter en trimmer med et ergonomisk greb og et letvægtsdesign.

Endelig skal du overveje prisen. Hækkeklippere kan svinge fra et par hundrede kroner til et par tusinde, så det er vigtigt at finde en, der passer til dit budget.

Her er nogle producenter og modeller, som vi anbefaler:

Echo: Echo fremstiller en række forskellige hækkeklippere, fra den budgetvenlige HC-152 til den avancerede SHC-2620. For en mellemliggende løsning kan vi godt lide Echo HC-2410. Den har en 21,2 cc-motor med en 24-tommers klinge, hvilket gør den kraftig nok til at klare tykke hække. Og med sine kun 3,5 kg er den let og nem at manøvrere.

Stihl: Stihl er et andet topvalg inden for hækkeklippere. HS 45 er en god begyndermodel, mens HS 56 C-E er en god mulighed, hvis du har brug for mere kraft. Hvis du vil have noget midt imellem, kan du prøve HS 46 C- -E. Den har en 20,7cc-motor og en 26-tommers klinge, hvilket gør den til et godt valg til mellemstore til tykke hække.

Husqvarna: Husqvarna er et andet topmærke inden for hækkeklippere. 122HD60 er et godt valg, hvis du har små til mellemstore hække, mens 223L er et godt valg, hvis du har brug for mere kraft. For noget midt imellem kan vi godt lide 322L. Den har en 21,7cc-motor og en 26-tommers klinge, hvilket gør den ideel til mellemstore til tykke hække.

Makita: Makita fremstiller en række hækkeklippere, lige fra den budgetvenlige HT20B til den avancerede UM4050A. Til finde en god middelvej, så prøv EN4950H. Den har en 25cc-motor og en 26-tommers klinge, hvilket gør den kraftig nok til at klare tykke hække. Og med sine kun 3,7 kg er den let og nem at manøvrere.

Dette er blot nogle få af de mange hækkeklippere på markedet. Når du vælger en, skal du overveje størrelsen og typen af hæk, du skal klippe, samt trimmerens ergonomi og pris. Og sørg for at læse anmeldelser for at få en idé om, hvordan trimmeren fungerer i praksis. Med så mange muligheder er du sikker på at finde den perfekte hækkeklipper til dine behov.