Få styr på IT-sikkerheden som selvstændig eller freelance

Hvis du arbejder freelance eller er selvstændig med dit hjem som base for dit arbejde, så er det en god idé at få godt styr på dit internet og sikkerheden omkring det. Der er ikke ret mange af os, der kan sige os fri for at have brug for internettet til vores arbejde, men de færreste sætter os grundigt ind i dette værktøj. 

For at komme godt og sikkert fra start som selvstændig eller freelance bør du se nærmere på dit internet. Det er vigtigt, at det egner sig til det arbejde, du skal udføre. Det skal fx være hurtigt nok til, at dit arbejde ikke forsinkes, og det skal være tilstrækkeligt sikkert.  

Internettet er din bedste ven  

Internettet er som nævnt et uundværligt værktøj i rigtig mange arbejdssituationer, og hvis du arbejder hjemmefra, er det dit private netværk, der skal være en god samarbejdspartner. Du kan med fordel undersøge, hvad de forskellige internetudbydere kan tilbyde, og det er en rigtig god idé at sørge for at få en hastighed, der passer til dit arbejde, så du ikke oplever unødige forsinkelser pga. et langsomt internet. 

Når du har fået internet, så får du også en IP-adresse, som er et nummer, der identificerer din computer, tablet eller telefon, når du går på internettet. Det vil sige, at de ting du bruger internettet til, kan spores fra din IP-adresse. Det er især vigtigt at være opmærksom på, når du bruger internettet i arbejdssammenhæng. Du kan læse mere om IP-adresser på denne side

Pas på din bedste ven 

Fordi IP-adressen er din identitet på internettet, kan det være en rigtig god idé at beskytte denne identitet, ligesom du passer på dig selv. Det gør du allerbedst med en VPN-forbindelse. En VPN skaber en form for tunnel til din internetaktivitet, så denne ikke kan ses og spores af uvedkommende.