Sådan får du nemt dit drone certifikat

Hvis du gerne vil lære at flyve med drone og tage nogle fabelagtige billeder fra højderne, så læs med her og få tips til, hvordan du nemt får dig et dronebevis.

Hvis du er en rigtig udendørstype, som elsker udelivet med alt, hvad det indebærer, så få tips til rideudstyr og læs mere her. Men lad os lidt nærmere på, hvad vi indledte med: Nemlig droner. Hvis du er vild med droner og gerne vil tage nogle flotte billeder fra luften til din Insta-profil, så læs med her, hvor vi ser lidt nærmere på, hvordan du kan tage dig et drone certifikat.

Hvis du gerne vil flyve med drone i Danmark, så skal du have et certifikat til den åbne kategori. Når du har dette certifikat, så kan du flyve med droner i vægtklassen 0 til 25 kilo i den åbne kategori. Med dette certifikat kan udføre de mest almindelige droneflyvninger.

Bestemt dig for et certifikat

Du kan tage forskellige certifikater i forskellige vægtklasser. Lad os se lidt nærmere på dem her:

  • Droner i vægtklassen 1 til 0,5 kilo
  • Droner i vægtklassen 0,5 til 2 kilo (kompetence-certifikat)
  • Droner i vægtklassen 2 til 25 kilo

De tre forskellige certifikater giver også andre kompetencer end bare at flyve med drone i en bestemt vægtklasse. F.eks. så kan du flyve med en drone op til 2 kilo – også flyve tættere på flyvepladser. Det giver lige den ekstra frihed.

Hvis du gerne vil have kompetence-certifikatet, så skal du tage en onlinetest hos Trafikstyrelsen. Du skal læse alt pensum og bestå en onlineprøve. Hvis du gerne vil have hjælp til at gennemgå og forstå pensum, så kan du finde flere forskellige kurser online.

Find en god drone og brug apps

Når du har fået taget dit certifikat, så er det tid til at finde det rette udstyr. Du skal selvfølgelig gå efter det udstyr, som du har brug for, hvad enten du skal bruge det som hobby eller professionel. Der findes mange forskellige droner og nogle af dem er rigtig dyre. Hvis du gerne vil prøve det af, så start med en mindre drone, som ikke er så dyr – og brug den til at øve dig med. Du kan nemt finde forskellige dronepladser f.eks. på Amager, hvor du kan starte med at flyve med din drone. Husk at overholde alle regler. Der findes flere forskellige apps, som du med fordel kan downloade til din telefon.